Aanbod Kinderdagverblijf, Scholen en Buitenschoolse opvang

Dansworkshop

Doelgroep: Dansworkshops zijn er voor diverse leeftijden, met of zonder ouders. Voor zowel kinderdagverblijven, peuterspeelzaal, basisschool, buitenschoolse opvang.

Duur workshop: 30-45 minuten

Doelgroep 1: kinderen van 1,5 t/m 2,5 jaar

Deze les is er speciaal voor de allerkleinsten, of de niet zo hele stoere peuter. Lekker dansen en bewegen op muziek. Stampen als een olifant, sluipen als een tijger of springen als een kikker. We zingen liedjes en doen dansspelletjes. Zowel de grove als fijne motoriek, taalontwikkeling , de fantasie beleving en de sociale interactie wordt gestimuleerd.

Doelgroep 2: kinderen van 2,5 t/m 4 jaar

Deze les is er al voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar. Tijdens de les gaan we bewegen op muziek door uitproberen, nadoen, herhalen en fantasie te gebruiken. Dansexpressie is een groot onderdeel van deze les. We dansen en zingen liedjes. Ook oefenen we onze eerste danspasjes.

Doelgroep 3: kinderen van 4 t/m 6 jaar

Deze les is er voor kinderen van 4 t/m 6 jaar. Kleuterdans wordt op een vrije manier aangeboden. De les bestaat uit dansexpressie en kidsdance zodat alle kinderen op hun eigen niveau mee kunnen doen. In de vorm van een verhaal bewegen we op muziek, beleven avonturen en leren een echt dansje.Relaxkids/ Chill Skills Workshop


Doelgroep: kinderen van 4 t/m 12 jaar

Duur workshop: eenmalig 50 minuten of een reeks van 5 x 50 minuten

Relax kids 4-9 jaar

Relax Kids is spelenderwijs in balans komen. Bij deze lessen ligt de nadruk op ontladen van energie, plezier ervaren en vooral doen en beleven. Elke les heeft een thema dat aansluit bij de belevingswereld van kinderen. Denk bijvoorbeeld aan het thema superhelden, of de elfentuin.

Ga mee op een magisch avontuur en ontdek in 7 stappen hoe je d.m.v. beweging, mindfulness spelletjes, stretching (yoga), massage, positief denken, ademhalingstechnieken en visualisaties helemaal tot ontspanning kunt komen!

Doel van deze lessen:

  • Kinderen helpen genieten van rustig en stil zijn.

  • Kinderen plezier laten beleven terwijl ze bewegen en leren te ontspannen.

  • Bevorderen van een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen bij kinderen.

  • Ontwikkelen van fantasie en creativiteit

  • Kinderen helpen te focussen en concentreren.

  • Ontwikkelen van lichaams- en ruimtebesef bij kinderen.

  • Kinderen helpen angst, pestgedrag en groepsdruk verminderen/ verbeteren

  • Ontwikkelen van lichamelijke en emotionele gezondheid.

Chill Skills 9-12 jaar

De Chill Skills lessen liggen in het verlengde van Relax Kids. Je hoeft niet eerst de Relax Kids lessen te hebben gevolgd om vervolgens aan Chill Skills deel te nemen.

Behalve ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en visualisatie gaan we het ook hebben over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn.

Denk bijvoorbeeld aan:

* Positief denken

* Stress, wat is dat nou precies en hoe ga je er mee om

* Hoe ga je om met boosheid en andere stemmingen

* Gezond leven

* Goed voor jezelf zorgen

* Gelukkig zijn

* Zelfvertrouwen

Kinderen leren hoe ze in balans kunnen komen en worden bewuster van wat ze zelf belangrijk vinden. Ze leren zichzelf beter kennen en te vertrouwen op zichzelf. Hierdoor zijn ze in staat om beter om te gaan met stress, zich te focussen en te ontspannen bijvoorbeeld voor een toets of het maken van huiswerk. Uiteraard allemaal aangepast op hun leef- en belevingswereld.


Meer info, aanmelden of andere ideen: