O ja, ik ben ondernemer...

08-12-2018

Ik ben ondernemer. Ja laat ik het maar zwart op wit zetten. Wat begon als een workshop babygebaren, is nu een heus bedrijf. 

Laat ik beginnen bij het begin. Na een flink aantal jaar kinderopvang wilde ik er even tussenuit. Een jaar werken als nanny kwam op mijn pad. Als nanny ben je niet in loondienst en dus begon daar de eerste stap tot zelfstandigheid. Ik bezocht een beurs voor gastouders en volgde daar een workshop babygebaren. Superenthousiast verliet ik de beurs. Dat wilde ik ook: zelfstandig cursussen voor ouders en kinderen geven. Maar ja waar begin je? Op het internet staan wel honderden opleidingen, trainingen en cursussen, de een nog leuker en interessanter dan de ander. 

Ik volgde de opleiding peuterdans en kleuterdans. Tegelijkertijd was ik ook op zoek naar wat meer verdieping en startte de opleiding tot kindercoach. 

Wat voor mij voorop stond: Ik wilde kinderen momentjes van plezier geven. Ze helpen bij het opgroeien tot een gelukkige volwassene.

Ik was totaal niet bezig met het neerzetten van een goed en zichtbaar bedrijf. Ik zag het meer als iets wat ik er "leuk bij deed". Ik gaf totaal geen waarde aan mijzelf, en met geld was ik al helemaal niet bezig. Als mensen er naar vroegen zei ik schuchter: Ja ik dans een beetje....

Maar nu ruim een jaar later, vele opleidingen, trainingen en wijze lessen verder kan ik er niet omheen: Ik ben ondernemer. En ja, ik heb absoluut iets te bieden! Iedere dag leer ik weer nieuwe dingen en volg ik mijn passie. Via mijn blog houd ik je op de hoogte van mijn proces en kun je er leuke en interessante artikelen vinden over alles wat met kinderen, jongeren en opvoeding te maken heeft. Ik volgde mijn hart en kan het iedereen aanraden!

"Want als je doet wat je leuk vindt hoef je nooit een dag te werken".