Relaxkids

LittleStars 2,5-5 jaar

De Little Stars lessen zijn speciaal afgestemd op de belevingswereld van peuters en kleuters. In de lessen gaan we op avontuur en ontdekken we hoe je door middel van beweging, spel, massage, ademhalingstechnieken, affirmatie en visualisatie, helemaal tot ontspanning kunt komen. Dit alles op een speelse en vrolijke manier.

Doel van deze lessen:

 • Kinderen helpen genieten van rustig en stil zijn.
 • Kinderen plezier laten beleven terwijl ze bewegen en leren te ontspannen.
 • Bevorderen van een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen bij kinderen.
 • Kinderen helpen beter te slapen.
 • Ontwikkelen van lichaams- en ruimtebesef bij kinderen.
 • Ontwikkelen van lichamelijke en emotionele gezondheid.

Deze lessen gaan starten als OUDER-KIND workshop voor ouders met kinderen van 2,5 tot 5 jaar!

In deze lessen gaan ouder en kind samen op een magisch avontuur d.m.v. ontspanningsoefeningen, stretchoefeningen, massage en we eindigen met een 'relax momentje'. Je bent 45 minuten lang heel intensief en gericht op elkaar. Hoe mooi is het om totale aandacht voor je kind te ervaren? En je doet ideetjes op, om samen thuis met jouw kind te ontspannen. Een heerlijk momentje samen met je kind!

De lessen duren 45 minuten, met de laatste 15 minuten een creatieve verwerking en gezellig na kletsen.

*coming soon*


Relax kids 5-9 jaar

Relax Kids is spelenderwijs in balans komen. Even helemaal tot jezelf komen. Bij deze groepslessen ligt de nadruk op ontladen van energie, plezier ervaren en vooral doen en beleven. Elke les van een 45 minuten heeft een thema dat aansluit bij de belevingswereld van kinderen. Denk bijvoorbeeld aan het thema superhelden, de elfentuin, de snoepjesfabriek of de ruimte.

Ga mee op een magisch avontuur en ontdek in 7 stappen hoe je d.m.v. beweging, mindfulness spelletjes, stretching (yoga), massage, positief denken, ademhalingstechnieken en visualisaties helemaal tot ontspanning kunt komen!

Kinderen zitten beter in hun vel, krijgen meer zelfvertrouwen, kunnen zich beter concentreren, slapen beter, kunnen beter met stress omgaan en leren hun grenzen kennen en aangeven. Ze krijgen vaardigheden aangeleerd die ze de rest van hun leven kunnen gebruiken. Doordat er in kleinere groepen wordt gewerkt is er voor ieder kind individuele aandacht.

De lessen duren 45 minuten en worden in blokken van 6 lessen gegeven.

Doel van deze lessen:

 • Kinderen helpen genieten van rustig en stil zijn.
 • Kinderen plezier laten beleven terwijl ze bewegen en leren te ontspannen.
 • Bevorderen van een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen bij kinderen.
 • Kinderen helpen beter te slapen.
 • Ontwikkelen van fantasie en creativiteit
 • Kinderen helpen te focussen en concentreren.
 • Ontwikkelen van lichaams- en ruimtebesef bij kinderen.
 • Kinderen helpen angst, pestgedrag en groepsdruk verminderen/ verbeteren
 • Ontwikkelen van lichamelijke en emotionele gezondheid.Chill Skills 9-16 jaar

De Chill Skills lessen liggen in het verlengde van Relax Kids. Je hoeft niet eerst de Relax Kids lessen te hebben gevolgd om vervolgens aan Chill Skills deel te nemen.

Behalve ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en visualisatie gaan we het ook hebben over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn.

Denk bijvoorbeeld aan:
* Positief denken
* Stress, wat is dat nou precies en hoe ga je er mee om
* Hoe ga je om met boosheid en andere stemmingen
* Gezond leven
* Goed voor jezelf zorgen
* Gelukkig zijn
* Zelfvertrouwen

Kinderen leren hoe ze in balans kunnen komen en worden bewuster van wat ze zelf belangrijk vinden. Ze leren zichzelf beter kennen en te vertrouwen op zichzelf. Hierdoor zijn ze in staat om beter om te gaan met stress, zich te focussen en te ontspannen bijvoorbeeld voor een toets of het maken van huiswerk. Uiteraard allemaal aangepast op hun leef- en belevingswereld.

*coming soon*